Classic cars

Voor classic cars kunnen wij een aantal producten leveren, waardoor de rij-karakteristiek geoptimaliseerd wordt.

Bij deze auto’s vallen de rijprestaties vaak tegen. Ook, als de motor volledig gereviseerd is. Moeilijk starten, zwakke acceleratie, zwarte rook en vooral duur in verbruik is vaak de klacht. De hoofdoorzaak is meestal de ontsteking en/of de bougiekabels.

De ontsteking

De meeste van deze auto’s zijn hoofdzakelijk uitgerust met een contactpuntjes- of, de wat zwaardere versies, met een elektrische ontsteking. Echter, beide types werken niet optimaal en de contactpuntjes versies zijn ook nog eens onderhevig aan weersomstandigheden en moeten regelmatig bijgesteld worden. Door alleen deze ontstekingen te vervangen, gaat de auto, niet alleen, veel beter presteren, maar zal ook veel beter starten onder vochtige of koude weersomstandigheden en veel zuiniger in gebruik worden.

Van de merken Lumenition en MicroDynamics kunnen wij voor het merendeel van deze auto’s verschillende type ontstekingen leveren. Deze ontstekingen zijn leverbaar in optronic, magnetronic en voor de sportieve rijder / coureur zelfs in een vol-electronische Performance uitvoering. Al deze ontstekingen hebben gemeen, dat ze éénvoudig te monteren en weer te verwijderen zijn, de authenticiteit van betreffende auto niet aantasten en nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Bij een aantal van deze ontstekingen is het wel noodzakelijk, om ook een andere kwaliteit bougiekabelset te monteren.

De bougiekabels

Een andere oorzaak van het minder goed presteren kunnen de bougiekabels zijn. Als deze aan vervanging toe zijn, wordt vaak bij een automaterialenzaak een vervangende set besteld. Meestal wordt dan, op advies, een siliconen set aangeschaft, omdat deze beter tegen de condities onder de motorkap bestand zijn. Dat klopt, maar deze kabels hebben wel een koolstof kern met hoge weerstand, terwijl de standaard kabels een koperen kern hebben en weerstandsloos zijn. Hierdoor wordt de bougievonk een stuk zwakker. Dit i.c.m. de lagere motor-compressieverhouding van deze auto’s en de benzine tegenwoordig minder octaan bevat, is meestal de oorzaak van het slecht presteren. Van het merk Lumenition kunnen wij voor groot aantal van deze auto’s ook bougiekabelsets leveren.

Verbeteren van rij eigenschappen

Andere mogelijkheden om de rijeigenschappen te verbeteren en het verbruik flink te verminderen, zijn :

  • Een sterkere bobine ( 37KV ) te nemen. Dit is vooral een goede oplossing, als je koolstof bougiekabels gemonteerd hebt gehad. Heb je nog koperen kern kabels, waarvan de buitenmantel nog goed is, dan moet bij de bobine een voorweerstand gemonteerd worden.
  • De standaard bougies door betere versies te vervangen. Deze bougies hebben elektrodes van een ander materiaal, waardoor ze een veel sterkere vonk afgeven, zodat meer van het mengsel verbrand wordt.
  • Indien mogelijk, een Cyclone te monteren. Door de werveling krijgt men een beter mengsel, waardoor een betere verbranding plaats vindt. Bij deze oudere auto’s heeft een Cyclone een extra werking, daar de luchtflow bij deze auto’s vaak dramatisch is.

Een combinatie van bovenstaande kan er voor zorgen dat niet alleen de rijeigenschap van deze auto’s met meer dan 50% verbeterd wordt, maar dat deze auto’s ook 30 tot 50% zuiniger in verbruik worden. Wel moet er op gelet worden, dat als je meerdere producten toepast, de motor niet te arm komt te staan. Uitgebreide informatie en toepassingsmogelijkheden van deze producten kan op de betreffende productenpagina’s gevonden worden.