Streetperformance

Stage 2

Tekst-nokkenassen
De volgende stap, die de meesten vervolgens doen, is een sportnokkenas(sen) laten monteren.
Dit geeft in combinatie met Pakket 1 niet alleen een stuk meer koppel, maar ook meer pk’s, waardoor de auto in de hogere toeren beduidend aan kracht wint.

De volgende pk’s komen er gemiddeld bij:

Mono-/Single point: +/- 4 – 6 pk

Multi-point 2 kleppen / cilinder: +/- 5 – 9 pk

Multi-point 4 kleppen / cilinder: +/- 10 – 14 pk.

Ook deze winsten zijn afhankelijk van het uitlaatsysteem. Bijna altijd, moet er, minimaal, een katvervanger gemonteerd worden.

De kosten van nokkenassen inclusief het plaatsen ervan, varieert van €350,00 voor een enkele nokkenas tot € 1.300,00 voor 2 nokkenassen. Informeer vrijblijvend voor de mogelijkheden voor jouw auto.

Als je mechanisch niet meer verder wilt gaan, kan je als laatste stap, met een “Piggyback”, het maximale rendement uit de gedane modificaties halen. Dit kan nog een vermogenswinst van 10 tot 15% geven.

Bij deze Stages is het al aan te bevelen om gegroefde sportschijven met wat zachtere remblokjes te monteren. Wil je verder gaan, dan moet je dus kiezen waarmee. Een laatste stap met carburateurs, of met throttle bodies / MFI om daarna nog een management aanpassing te laten doen via een “Piggyback” of met een “Stand alone” computer te gaan werken. Als dit laatste je einddoel is, moet eerst een gedeelte van Stage 4 gedaan worden, om de motor hiervoor geschikt te maken.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6