Streetperformance

Stage 3 (carburateurs)


Race-carburateurs zijn vooral voor de sportieve rijder, die van een beetje rauw geluid onder de motorkap houdt en het bruusk inkomen van het vermogen bij het gas geven. Wel moet minimaal één keer per jaar de sproeierbezetting aangepast worden ( zie carburateurs ). Deze tuning is bij uitstek geschikt voor auto’s met single-point injectie, om in één keer, tegen een redelijke prijs, een flink vermogen erbij te krijgen. Omdat dit type auto maar één injector heeft en de lucht direct door de gasklep, de inlaatpoorten ingaat, is met andere type tuningen dit vermogen niet te halen, tenminste niet voor hetzelfde geld. De vermogenswinst van deze stage ligt tussen de 25 en 35 pk met een zeer groot koppel.

Een carburateur set voor een 4 cilinder, bestaande uit een inlaatspruitstuk, tussenstukken en 2 dubbele Webers met luchtkelken kost afhankelijk van het type spruitstuk en carburateurs tussen de € 1.250,00 en € 1.350,00. Carburateurs kunnen op alle auto’s toegepast worden, waarvoor een inlaatspruitstuk leverbaar is. Dus ook voor 6 en 8 cilinders, alleen zijn deze een stuk duurder.

Overige benodigde onderdelen voor deze tuning: Bij carburateurs moet een lage druk benzinepomp gebruikt worden, dus de injectiepomp moet vervangen worden. ( zie benzinepompen )
Uitlaatsysteem : optimaal Groep N spaghetti + sportdempers of vanaf std spruitstuk : katvervanger + sportdempers. ( zie sportuitlaten )
Luchtfilter systeem : zie air boxen.


Pagina's: 1 2 3 4 5 6