Turbodiesel- & Diesel Tuning

Bij diesel-tuning worden de diesels in 2 groepen verdeeld. Die, waarvan de inspuiting electronisch wordt geregeld ( TDi, CDi, HDi, enz. ) en die , waarbij dat mechanisch gebeurt ( D, TD, meestal de oudere diesels ).

Mechanish

Bij deze versies zijn de tuningsmogelijkheden beperkt, doordat aan de inspuitng niets gedaan kan worden. Tenminste, niet voor een bedrag, die in verhouding staat t.o.v de vermogenswinst.
Voor deze groep auto’s hebben wij toch een aantal producten, die een 10 tot 15% vermogenstoename geven, waardoor ze een veel sportiever rijgedrag krijgen.
Het effect hiervan is, dat de auto beter start, sterker en langer optrekt, beter op het gas reageert, dus gewoon lekkerder rijdt en als extraatje, ook nog eens een flink stuk zuiniger wordt.
Ook zit op de meeste producten een “no cure, no pay” garantie.

Betreffende producten zijn:

Electronisch

Bij deze auto’s kunnen deze producten ook toegepast worden, maar kan ook iets aan de inspuiting gedaan worden voor een nog grotere vermogenstoename.

Hiervoor hebben wij 2 verschillende producten.
Een 3D Power box van het merk Alpin en een “plug & play”systeem van Dastec .

Voor uitgebreide info en toepassingen klik op de merknamen.

Uitlaatsysteem

De meeste TDi’s bereiken tussen de 1800 en 2300 rpm hun maximum koppel en pk’s. Als daar zo’n 25 tot 30% bijkomt, kan zo’n auto in dat toerengebied wat schokkerig worden. Een optie is dan, om het uitlaatsysteem aan te passen. Naargelang het systeem aangepast wordt, wordt dat punt een 4 tot 600 toeren naar boven verlegd. De auto gedraagt zich dan in dat toerental niet meer zo schokkerig, trekt veel langer door en bij hogere snelheden reageert hij veel sterker op het gas.

Golf TDi

Voor een aantal motortype’s kunnen wij een sportnokkenas leveren. Informeer vrijblijvend hiervoor. Voor de liefhebbers is er ook een mogelijkheid, om bij een aantal van deze TDi’s een extreme tuning toe te passen.

Lachgas systeem

Dit is de goedkoopste manier, om in één keer veel koppel erbij te krijgen. Het systeem kan altijd meegenomen worden naar een volgende auto, ook naar benzine auto’s. Zie voor meer info Lachgas systemen.