Ongevallen inzittendenverzekering afsluiten

  • Geüpdatet
  • Geplaatst in Tips
  • 2 minuten gelezen

Een ongeluk kan altijd gebeuren, zelfs als je de beste bestuurder ter wereld bent. In dat geval is het belangrijk om te weten dat je verzekerd bent. Een ongevallen inzittendenverzekering is dan ook een verzekering die, toegevoegd aan je autoverzekering, financiële steun biedt bij schade als gevolg van een ongeluk. In deze blog bespreken we alle aspecten van een ongevallen inzittendenverzekering afsluiten, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Wat is een ongevallen inzittendenverzekering?

Een ongevallen inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering op je unive autoverzekering. Het biedt financiële dekking voor de bestuurder en de passagiers in geval van een ongeluk. De verzekeraar keert een vast bedrag uit aan de betrokkenen, ongeacht wie er schuldig is aan het ongeval. Over het algemeen geldt dat hoe groter de schade is, hoe hoger het uitgekeerde bedrag zal zijn.

Wat valt er onder de dekking?

Een ongevallen inzittendenverzekering dekt schade als gevolg van een ongeluk. Zo worden bijvoorbeeld de financiële gevolgen van blijvende invaliditeit of overlijden vergoed. Bij invaliditeit wordt er een vast bedrag uitbetaald aan de betreffende persoon of diens nabestaanden en bij overlijden ontvangen de nabestaanden eveneens een vast bedrag. Het uitgekeerde bedrag is afhankelijk van de ernst van de schade.

Wat zijn de voordelen van een ongevallen inzittendenverzekering?

In tegenstelling tot een schadeverzekering inzittenden (SVI), wordt er bij een ongevallen inzittendenverzekering gekozen voor een vast bedrag. Hierdoor heb je als verzekerde de zekerheid dat er altijd een bepaald bedrag wordt uitgekeerd, onafhankelijk van de schuldvraag. Dat maakt deze verzekering laagdrempeliger en betaalbaarder dan een schadeverzekering inzittenden (SVI). Een ander voordeel is dat een ongevallen inzittendenverzekering vooral geschikt is voor oudere auto’s of auto’s met een lage dagwaarde.

Zijn er ook nadelen?

Het grootste nadeel van een ongevallen inzittendenverzekering is dat de vergoeding beperkt is tot de financiële gevolgen van blijvende invaliditeit en overlijden. Als je bijvoorbeeld gewond raakt bij een ongeluk en een tijdje niet kunt werken, krijg je geen uitkering. Hiervoor zou je een schadeverzekering inzittenden moeten afsluiten.

Geef een antwoord